Xina està a punt de superar a EUA en la investigació d’Intel·ligència Artificial

Ja al juliol de 2017, el govern de la Xina anunciava d’un ambiciós pla per convertir-se en el líder mundial en Intel·ligència Artificial per a l’any 2030, però segons les dades, la companyia ja ha aconseguit assolir aquesta fita només 2 anys després d’anunciar els seus plans .

Un nou estudi mostra que la producció de la Xina dels influents treballs d’investigació relacionats amb la Intel·ligència Artificial (IA) aviat superarà a la dels Estats Units, el nombre un a nivell mundial en recerca de la IA. La troballa suggereix que el pla de la Xina per expandir les seves capacitats d’IA amb l’ajuda d’una generosa inversió governamental en instal·lacions educatives i en la indústria privada està donant els seus fruits.

https://elchapuzasinformatico.com/wp-content/uploads/2019/03/Inteligencia-Artificial-Estados-Unidos-vs-China-740x493.jpg

En termes de volum total d’articles d’IA publicats cada any, la Xina va superar els Estats Units el 2006, però els crítics han assenyalat que la quantitat no és necessàriament igual a la qualitat. Xina té problemes ben documentats amb el frau científic, i en Amnistia Internacional hi ha un estereotip d’investigació xinesa com incremental. Per aquestes raons, alguns han suggerit que comptar la gran quantitat d’articles no és necessàriament una mètrica significativa per ser el millor en Intel·ligència Artificial.

Però una nova investigació de l’Institut Allen d’Intel·ligència Artificial (AI2), amb seu a Seattle, explica això en mesurar no només la quantitat d’articles, sinó també la freqüència amb què se citen, que és una bona mesura de la influència en la comunitat en general.

Després d’analitzar els més de dos milions d’articles d’IA publicats fins a finalitats de 2018, l’Institut Allen va descobrir que la Xina “està a punt per superar als Estats Units”.

“Clarament, la qualitat dels diaris xinesos és alta i està augmentant”, va dir Oren Etzioni, professor de l’Institut Allen. “Per descomptat, es podria argumentar que les estadístiques de cites podrien veure influenciades per més científics xinesos que se citen entre si, però si mires la llista dels premis Best Paper Awards, veuràs diverses entrades xineses que representen el millor del millor en la seva camp “.

Oren Etzion

via: TheVerge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *