Apple i l’obsolescència programada: “som com un contractista, de vegades cal demolir”

Apple està immersa en una demanda per la obsolescència programada que tenen els seus dispositius, i més concretament els iPhone. I és que amb el pas de les actualitzacions de iOS, el sistema operatiu utilitzat pels terminals de la poma mossegada, no és estrany que un d’aquests smartphones sigui cada vegada més lent, ja que així funciona l’obsolescència programada d’Apple.

No obstant això, els de Cupertino creuen que aquesta demanda no té sentit, ja que es consideren iguals a “un contractista al qual deixes que et arregli la cuina”. I és que per excusar-se, Apple ha utilitzat una analogia amb els contractistes, gent a la qual, segons expliquen, pagues perquè et arreglin una part de la casa (l’iPhone en aquest cas), i que, de vegades, també han de demolir i canviar parts (actualitzacions per alentir un iPhone) per fer-ho.

D’aquesta manera, la forma d’explicar-se dels de Cupertino no deixa de ser força curiosa, ja que tècnicament afirmen d’una manera indirecta que sí que hi ha obsolescència programada en els seus terminals, encara que excusant-se en que són els propis usuaris els que accepten aquestes condicions en el seu contracte en adquirir un iPhone.

Els demandants en aquest cas són com els propietaris d’una casa que permeten a un contractista entrar a casa per actualitzar les seves cuines. Així, també permeten que el contractista pugui demolir i canviar parts de la casa. Qualsevol dany que el contractista pugui fer excessivament apareix en el contracte signat, no és una violació “.


vía: “https://elchapuzasinformatico.com/2019/02/apple-y-la-obsolescencia-programada-somos-como-un-contratista-a-veces-hay-que-demoler/

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 Espanya de Creative Commons, només ha sigut traduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *